Η Ζώνη σήμερα

2017

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ζώνη του σήμερα, ίσως πιό όμορφη από ποτέ, δεν είναι πλέον η Ζώνη του παρελθόντος, όπου ο οικισμός έσφιζε από ζωή και οικονομικές – επαγγελματικές δραστηριότητες, με την κτηνοτροφία και την γεωργική παραγωγή να είναι η κύρια ασχολία των κατοίκων της.

Σήμερα το χωριό μας συνεχίζει την πορεία του ως μόνιμος τόπος κατοικίας συνταξιούχων και ως τόπος παραθεριστικής κατοικίας των Ζωναταίων της διασποράς. Δυστυχώς το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη Ζώνη, στην οποία σήμερα κατοικούν μόνιμα, περίπου σαράντα (40) άτομα μέσης και μεγάλης ηλικίας. Ευτυχώς και παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της εποχής μας  οι Ζωναταίοι της διασποράς, επισκέπτονται τακτικά το χωριό τους και δίνουν πνοή ζωής στον τόπο με την φυσική παρουσία τους, ειδικά σε περιόδους εορτών, αργιών, το καλοκαιράκι αλλά και αρκετά Σαββατοκύριακα το χρόνο, ώστε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το χωριό να διατηρείται πληθυσμιακά.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος διευκολύνει την μετάβαση στην Ζώνη αλλά και ταυτόχρονα την μετάβαση από την Ζώνη προς τους μεγάλους αστικούς προορισμούς ( Τρίπολη, Καλαμάτα κ.ά.) και τα Μεσσηνιακά παράλια, ενώ μεγάλο πλεονέκτημα για το χωριό μας είναι η κοντινή απόστασή του από την Μεγαλόπολη ( μόλις 11 χλμ.).

Ο οικισμός της Ζώνης, παρά το γεγονός ότι στερείται αρκετών υποδομών, ομολογουμένως είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της Γορτυνίας, έχοντας διατηρήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία στην αρχιτεκτονική των οικιών του, έχει μια περίφημη πλατεία και ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον με δάση από βελανιδιές και ελαιώνες.

Όμορφα φυσικά τοπία, εικόνες φτιαγμένες από πέτρα και χρόνο, ανθοστόλιστοι κήποι και ωραία περιβόλια, η ηρεμία του αρκαδικού τοπίου σε όλο της το μεγαλείο. Ιδανικός τόπος διαμονής και προορισμού για όσους αναζητούν χαλαρούς ρυθμούς στην ζωή τους και σε συνδυασμό με την διαβίωση κοντά στην φύση.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ- ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΙΟΥ

ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ

Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΑΝΘΙΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΛΑΝΘΙΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ

Σ1Β2