ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΩΝΗ

img_0104

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ironic-twist

  • Δημοσίευση 15-11-2016

« ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΗ ΄΄ΚΟΥΦΟΚΑΝΕΛΑ΄΄ »

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΄΄ΖΑΜΠΑΚΑ΄΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑΣ

ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ;

Μια παράδοση του χωριού μας, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και που τώρα πια, στο πέρασμα του χρόνου φαντάζει σαν παραμύθι, είναι η ύπαρξη μιας ΄΄ρουφήχτρας΄΄ σε ρεματιά πλησίον του οικισμού της Ζώνης, που οι κάτοικοι αποκαλούσαν με το χαρακτηριστικό όνομα «Κουφοκανέλα».  Η ευρύτερη μάλιστα περιοχή στην οποία φέρεται να βρίσκεται η ΄΄ρουφήχτρα΄΄ φέρει το τοπωνύμιο «Καταβόθρα».

Πολλές οι διηγήσεις των παλαιοτέρων για το σημείο αυτό και το φαινόμενο της ΄΄κούφιας γης΄΄ που καταβρόχθιζε ότι έπεφτε στο στόμα της. Προφανώς βέβαια, αν υποθέσουμε ότι η «Κουφοκανέλα» είναι υπαρκτή, θα πρόκειται για ένα φυσικό, γεωλογικό φαινόμενο, μια καταβόθρα απορροής υδάτων.

Στο πέρασμα λοιπόν του χρόνου, με δεδομένο και τον τρόμο που προκαλούσαν οι σχετικές διηγήσεις, η περιοχή της φερόμενης ΄΄ρουφήχτρας΄΄ έγινε απαγορευμένος τόπος και με την αποδημία και των παλαιοτέρων γενεών, έγινε και άγνωστος τόπος, αφού ελάχιστοι πλέον γνωρίζουν που ευρίσκεται το ακριβές σημείο της «Κουφοκανέλας» και δεδομένων των γεωλογικών μεταβολών και της ανάπτυξης πυκνής βλάστησης, είναι αμφίβολο έαν θα μπορούσαν να το προσδιορίσουν επακριβώς σήμερα.

Αναζητήσαμε και συγκεντρώσαμε πληροφορίες σχετικά με το σημείο, όπου έστω και κατά προσέγγιση είναι πιθανό να βρίσκεται η  πολυθρύλητη ΄΄ρουφήχτρα΄΄. Υπάρχουν γηραιότεροι συγχωριανοί μας, που χρόνια πριν βέβαια, είχαν πάει στο σημείο ή πλησίον σε αυτό και έτσι λάβαμε μια ασφαλή αφετηρία για περαιτέρω έρευνα.

Γνωρίζοντας ,όπως προαναφέραμε, ότι οι μεταβολές του φυσικού και γεωλογικού περιβάλλοντος μιας περιοχής, στο πέρασμα του χρόνου είναι τέτοιες, που σε πολλές περιπτώσεις έχουμε καθολική αλλαγή ακόμα και του λεγόμενου αναγλύφου της, επιχειρήσαμε μια πρώτη εξερευνητική προσέγγιση, με σκοπό να λύσουμε το μυστήριο της ύπαρξης ή όχι της «Κουφοκανέλας».

Το σημείο λοιπόν που αναζητούμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ευρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας, γνωστή και ως «Καταβόθρα», περίπου 1300 μέτρα Νότιο-Ανατολικά του οικισμού και μέσα στον διερχόμενο από την περιοχή χείμαρρο, που στη Ζώνη ονομάζουμε «Ζάμπακα». Πρόκειται για χείμαρρο ο οποίος ,φέρνει τα όμβρια ύδατα από χιλιόμετρα μακριά ,από το όρος Μαίναλο και ανάμεσα από τα χωριά Λυκόχια και Καράτουλα. Στο πέρασμά του από τη Ζώνη σχηματίζει και το εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγι στην περιοχή της Παναγίτσας ( Ζωοδόχου Πηγής ), το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν και μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα αυτή.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΚΟΥΦΟΚΑΝΕΛΑΣ»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΚΟΥΦΟΚΑΝΕΛΑΣ» ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Google Earth

Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα πρωινό του Οκτώβρη, την περιήγησή μας με ολιγόλεπτο περπάτημα από το κέντρο του χωριού μας προς την ρεματιά στην περιοχή της «Καταβόθρας». Μια όμορφη διαδρομή επί υπάρχοντος αγροτικού δρόμου, μέσα από ελαιώνες και το υπέροχο δάσος βελανιδιάς του χωριού μας και αφού κατηφορίσαμε επ’ ολίγον, βγήκαμε από τον αγροτικό δρόμο και ακολουθήσαμε ένα μικρό μονοπάτι, σχηματισμένο από την ροή των ομβρίων υδάτων και πατημένο από κυνηγούς, που για όσους γνωρίζουν, δεν υπάρχει μέρος που να μην έχουν πάει. Πλησιάζαμε το σημείο που μας είχε υποδειχθεί ώστε να έχουμε εύκολη πρόσβαση στην κοίτη του χειμάρρου, δεδομένης της πραγματικά οργιώδους βλάστησης κατά τόπους στην περιοχή.

Δεν αργήσαμε να βρεθούμε στην όχθη του χειμάρρου. Μπροστά μας η κοίτη του ποταμιού που την εποχή αυτή, εφόσον δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις, είναι άδεια από νερό. Στην απέναντι όχθη σε απόσταση λίγων μέτρων καθώς το πλάτος του χειμάρρου ήταν από 3 έως το πολύ 6 μέτρα κατά τόπους, μια σχετικά απόκρυμνη πλαγιά με εκπληκτικής ομορφιάς πυκνή βλάστηση από πλατάνια, σφενδάμια, πουρνάρια, βελανιδιές, τοπίο μοναδικό. Από την πλευρά που ήρθαμε η βλάστηση ήταν πιο ήπια, θαμνώδης, σπάρτα, θάμνοι, προφανώς στο παρελθόν ήταν αγροτεμάχιο που εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φύση.

Αρχικά αφού εισήλθαμε στην κοίτη του χειμάρρου, ακολουθήσαμε την πορεία της ροής του, με κατεύθυνση νοτιοδυτικά ( ο χείμαρρος καταλήγει στον ποταμό Έλλινο, στη θέση «Διπόταμα» κοντά στο Σουλέϊκο γεφύρι ), δεδομένου ότι οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι κάποια μέτρα παρακάτω ήταν κατ΄ εκτίμηση η «Κουφοκανέλα».

Σε γενικές γραμμές η κίνηση μέσα στην κοίτη του χειμάρρου ήταν εύκολη και ασφαλής, επρόκειτο για ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς με την χαρακτηριστική βλάστηση όπου επικρατεί το πλατάνι και φυσικά υπήρχε έντονη υγρασία, πράγμα απολύτως φυσικό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ «ΖΑΜΠΑΚΑ», ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ Η ΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜ, ΞΕΚΙΝΑ ΝΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ « ΕΛΛΗΝΟ» ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΄΄ΔΙΠΟΤΑΜΑ΄΄ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ «ΖΑΜΠΑΚΑ». ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ « ΕΛΛΗΝΟ» ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΄΄ΔΙΠΟΤΑΜΑ΄΄ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥ.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ, ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ, ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ.

Διανύσαμε συνολικά περίπου 250 μέτρα, καταλήγοντας σε ένα σημείο που η κοίτη έπαιρνε απότομη κατηφορική κλίση με μια υψομετρική διαφορά 2 μέτρων περίπου και παρουσία μεγάλων βράχων, που έκαναν την διάσχισή της επικίνδυνη χωρίς ειδικό εξοπλισμό  κατά την κρίση μας, οπότε δεν προχωρήσαμε παρακάτω. Δεν χρειαζόταν άλλωστε αφού είχαμε ήδη απομακρυνθεί από το σημείο ενδιαφέροντός μας.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣ, ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΤ΄ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣ, ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΤ΄ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το ζητούμενο. Η περίφημη ΄΄ρουφήχτρα΄΄. Πουθενά. Ακόμα και κοντά στο σημείο που κατά προσέγγιση υπολογίζαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιο πιθανό εύρημα δεν βρήκαμε έστω κάτι που να μας υποψιάσει για την ύπαρξη του γεωλογικού φαινομένου. Μια νερολακκούβα γεμάτη νερό, εύκολα διαπιστώσαμε ότι ήταν απλώς μια  νερολακκούβα. Ομολογουμένως νοιώσαμε απογοήτευση. Δεν υπήρχε περίπτωση κατά μήκος αυτής της διαδρομής να υπάρχει κάτι άλλο. Ήταν απλά, ένα κλασικό τοπίο, σε ανάγλυφο και βλάστηση ενός ορεινού χειμάρρου, εξαιρετικό σε ομορφιά αλλά από ΄΄μυστήριο΄΄ ουδέν.

Η ΝΕΡΟΛΑΚΟΥΒΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ.

Η ΝΕΡΟΛΑΚΟΥΒΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕ ΑΡΧΙΚΑΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΟΡΓΙΩΔΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΟΡΓΙΩΔΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ.

Επιστρέψαμε αντίστροφα, προς το σημείο της όχθης που εισήλθαμε στην κοίτη του χειμάρρου, με σκοπό να κινηθούμε και κάποια μέτρα στην αντίθετη κατεύθυνση, ανάποδα στην ροή των υδάτων του ποταμού ( με κατεύθυνση προς το γεφυράκι στον δρόμο Ζώνης – Τριλόφου ).

Οι συνθήκες από την πλευρά αυτή ήταν τελείως διαφορετικές και η κίνηση εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πυκνής θαμνώδους βλάστησης, μέσα στην κοίτη. Σταματήσαμε σε ένα σημείο όπου μια νερολακκούβα εμπόδιζε την παραπέρα πορεία μας και μας υποψίασε, μήπως πρόκειται για το ζητούμενο ( αν και ευρίσκετο πέραν του πιθανού σημείου που είχαμε υπόψη μας ). Όχι και πάλι διαπιστώσαμε ότι ήταν απλά μια μεγαλύτερη νερολακκούβα. Το εκπληκτικό στο σημείο αυτό, είναι ότι στις όχθες ανάμεσα στην υπόλοιπη οργιώδη  βλάστηση, υπήρχαν και δυο πανέμορφα έλατα, από ένα σε κάθε όχθη.

ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ

ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗ ΝΕΡΟΛΑΚΟΥΒΑ. ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗ ΝΕΡΟΛΑΚΟΥΒΑ. ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΜΕ

ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ

ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ

Αποφασίσαμε να σταματήσουμε εκεί την έρευνα μας. Επιστρέψαμε από το μονοπάτι που είχαμε κατέβει, βγήκαμε στον αγροτικό δρόμο και ανηφορήσαμε προς το χωριό. Το συμπέρασμα είναι ότι η «Κουφοκανέλα», επί του παρόντος, κρατά το μυστικό της. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πιθανότερο είναι να είναι ένας κατά κάποιο τρόπο ΄΄χωριάτικος μύθος΄΄. Ένα απόκρυμνο σημείο, στο φαράγγι ενός ορμητικού χειμάρρου και πολύ φαντασία. Θα πρέπει όμως για να είμαστε σίγουροι να κάνουμε μια ακόμα επιτόπια έρευνα, σε ακόμα μεγαλύτερο μήκος της κοίτης του χειμάρρου και Θεού θέλοντος θα το κάνουμε. Επίσης δεν είναι απίθανο το φαινόμενο να έχει εκλείψει ως αποτέλεσμα γεωλογικών μεταβολών στο πέρασμα του χρόνου. Μην ξεχνάμε ότι η ροή των υδάτων επιφέρει τεράστιες γεωλογικές μεταβολές και μπορεί με την μετακίνηση πετρωμάτων μέσα στην κοίτη του χειμάρρου, η υπόγεια απορροή των υδάτων να έχει φράξει, οπότε και έπαψε να υφίσταται η «Κουφοκανέλα».

Η ομορφιά του μυστηρίου ας παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εξόρμησή μας, εκείνο που δεν είναι μυστήριο και το διαπιστώσαμε με ευκολία ,είναι ότι ο τόπος μας έχει σημεία απίστευτου φυσικού κάλλους, μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις των φυσιολατρών.

Φυσικά η πρόσβαση στα σημεία αυτά έχει και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις και θα πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που απαιτούν οι περιστάσεις, άλλως δεν πρέπει να επιχειρούμε ειδικά αν δεν έχουμε και μια σχετική εμπειρία από τις συνθήκες και τους κινδύνους σε ορεινό περιβάλλον.

Κλείνουμε την περιήγηση μας με ένα μικρής διάρκειας βίντεο από την πορεία μας μέσα στην κοίτη του χειμάρρου «Ζάμπακα».

Κείμενο – Φωτογραφίες – Βίντεο : Ιωάννης Π. Γαϊτανάκης

thin_red_line

  • Δημοσίευση 15-06-2015

« ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΄΄ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ΄΄ »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ.                                                                            

ΤΟΠΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ Ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ. ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΄΄ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ΄΄ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΝΑ ΤΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ.                                               

ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ, ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΝΟΕΡΑ.                                                                                                                                                

ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΝΟΣ ΤΟΠΙΟΥ, ΟΣΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.                                                                  

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ.                                                                                              

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΑΣ.                                                                              

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1700 μ. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ,  Η  ΄΄ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ΄΄ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ  ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.  

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ  ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ 95 μ. ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ  Σ΄ ΑΥΤΟ, ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΣ ΧΕΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ, ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΡΟΜΑΚΙ, ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ( ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΠΕΖΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣΟΥΜΕ  ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 220 μ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΕΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΚΡΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. ΔΡΥΣ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΄΄ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ΄΄

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΄΄ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ΄΄

 ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ, Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΄΄ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ΄΄ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ. ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΕΑ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ). ΣΤΟ ΕΝ ΘΕΜΑΤΙ ΣΗΜΕΙΟ, Η ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΄΄ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ΄΄

ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΄΄ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ΄΄

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 μ. , ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ, ΒΡΑΧΩΔΗ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ, ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΩΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΠΗΛΙΑ. ΜΑΣ ΚΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ.    

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Η ΠΥΚΝΟΦΥΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ 14-06-2015

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Η ΠΥΚΝΟΦΥΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
14-06-2015

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΧΩΔΗ ΠΕΡΑΣΜΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΘΑΜΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΒΡΑΧΩΔΗ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 30 μ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΄΄ΣΚΕΠΗ΄΄ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΥΣ , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ.                

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΘΟΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΣΙΑ, ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ  ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ.  

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΩΔΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΄΄ΣΚΕΠΗ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΩΔΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΄΄ΣΚΕΠΗ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 μ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΔΑΣΟΣΚΕΠΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.                                                                                     

Η ΔΙΑΣΧΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ, ΜΙΚΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ΝΕΡΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΩΣΤΕ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ, ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΗΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΓΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ, ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ.                                                          

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ. Η ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΟΤΙ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.                                     

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ, ΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΄΄ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ΄΄ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΞΩΚΛΗΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ.

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΟΡΓΙΩΔΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
ΟΡΓΙΩΔΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ, Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Γ. ΣΙΑΜΠΑΝΟΣ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ, Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Γ. ΣΙΑΜΠΑΝΟΣ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.                                       

ΟΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.                                                                  

ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ  ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ, ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.            

        ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΓΑΪΤΑΝΑΚΗΣ  

Σ1Β2

Advertisements