ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

3d0c5781

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ, ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ       ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ( ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ) ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ Ή ΣΤΟ EMAIL ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ironic-twist

  • Δημοσίευση Ο5-09-2015

« Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ » 

ΗΛΙΑΣ Λ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ Λ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

του ΗΛΙΑ Λ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

πρ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας

Μέσα από την οικονομία του μόχθου, μπορείς να φτιάξεις τον πλούτο της ανθρωπιάς. Λίγοι άνθρωποι – σήμερα και χθες – αυτόν τον μόχθο τον επένδυσαν για το μέλλον του τόπου και των νέων.

Απλά στάθηκα σαν παρατηρητής, όχι μόνον για να τους συγχαρώ και επαινέσω, αλλά να είμαι δίκαιος με τη συνείδησή μου και την αλήθεια: Μπράβο σας, συμπατριώτες – συνάνθρωποι.

Πάντα οι λίγοι ανοίγουν τους δρόμους για να ακολουθήσουν οι αγέλες κοπαδιών. Όταν οι αγέλες αποκτήσουν συνείδηση και ενταχθούν στα μονοπάτια των λίγων, τότε φτιάχνονται οι ωραιότεροι δρόμοι – λεωφόροι ειρήνης και ευημερίας. Είναι το τέλος του «εγώ» και της άγνοιας.

«Πολλά είναι τα άδικα στο λίγο ψυχομέτρι,

δεν κάνουν πολλαπλασιασμό, την διαίρεση μονάχα.

Τα πάθη μείναν άγρυπνα στο διάσελο του μίσους.

Το κάθε χτυποκάρδι τους για το κακό του άλλου

και όταν φτάσει η νυχτιά η μοναξιά θεριεύει.

Μένουν τα μάτια ανοιχτά, ο νους τους σκοτεινιάζει,

μετρούν όλο το «έχει» τους στην παγερή σιωπή τους.»

very thin black line

  • Δημοσίευση 01-06-2015
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»                                                                                             του Αναστάσιου Π. Αναστόπουλου ( πρ. Αντιπροέδρου του Συλλόγου )

Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί ο  Σύλλογός μας έχουν γίνει πάρα πολλά για το χωριό μας: έγγραφες παρεμβάσεις προς την κεντρική εξουσία για διάφορα προβλήματα, συνεργασία με την Δημοτική Αρχή για διάφορα έργα που έγιναν από κοινού για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στο χωριό, έκδοση βιβλίου, ημερολογίου, δημιουργία ιστοσελίδας, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Όμως δεν έχουμε καταφέρει το σημαντικότερο: την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι πραγματικά λυπηρό τόσο λίγοι (αριθμητικά) άνθρωποι να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε, γιατί βάζουμε πρώτα το «εγώ» και όχι το «εμείς» και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Τελικά όλα αυτά που περνάμε σαν έθνος δεν μας διδάσκουν τίποτα. Αντί να κοιτάμε μονοιασμένοι να πορευτούμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο και, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αυτό συμβαίνει και στο χωριό μας.

Από το 2005, που είμαι μέλος στο Σύλλογό μας, βλέπω συγχωριανούς μας να μην συμφωνούν με πρόσωπα και αποφάσεις και όχι απλά να μην συμφωνούν αλλά να πολεμούν τον Σύλλογο με κάθε τρόπο. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Ευελπιστώ από τις νεότερες γενιές όλα αυτά να τα αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί, μονοιασμένοι,  για το καλό του χωριού μας και της χώρας μας.

Από το 2008, που είμαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έχω νιώσει ότι ο Σύλλογος έχει κάνει δουλειά, βλέποντας αρκετούς υπερήλικες όλα αυτά τα χρόνια να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, παίρνουμε δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε.

Τα τελευταία χρόνια με την κρίση, που για όλους μας είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, από το υστέρημά μας κοιτάμε να δίνουμε την ετήσια συνδρομή μας, γιατί εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη του Συλλόγου και με την συνεισφορά των δωρητών μας, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Γι’ αυτούς τους λόγους, από όποια θέση και αν είμαστε, αξίζει να βαδίσουμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω το «εγώ» και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στο «εμείς». Όπως λέει και ο σοφός λαός μας σε μια παροιμία του: «Χτίζει σπίτια η ομόνοια, τα γκρεμίζει η διχόνοια».

                                                                               Αναστάσιος Παν. Αναστόπουλος

very thin black line

  • Δημοσίευση 12-10-2014

                                                                                                                                                                    ΄΄ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ΄΄                                        του Τάκη Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ  (πρ. Ταμείας του Συλλόγου)  

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, μετά το βάψιμο της αίθουσας του Συλλόγου μας στο κτίριο στ΄ »Αλώνια», είναι ανάγκη να φτιαχτεί μια βιβλιοθήκη και ράφια για τα CD και DVD που έχει ο Σύλλογος συγκεντρώσει από προσφορές μελών του και φίλων του.Επίσης, στον χώρο της κουζίνας πρέπει να φτιαχτεί νεροχύτης, πάγκος και ντουλάπια.

  Και ο χώρος των τριών πηγαδιών που είναι κομμάτι της ιστορίας  του χωριού μας να γίνει με πλακόστρωση, να φτιαχτεί κιόσκι και να μπουν παγκάκια.

Παρακαλώ τους συμπατριώτες μας να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή του Συλλόγου για να γίνουν όλα αυτά.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και ο Άγιος Δημήτριος, ο Πολιούχος και προστάτης του χωριού μας να σας χαρίζει χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία, χαρά και ό,τι ποθεί ο καθένας χωριστά.

very thin black line

  • Δημοσίευση 11-10-2014  

  ΄΄ΠΡΩΤΑ Η ΖΩΝΗ΄΄                                                                                                          του Αθανάσιου Π. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ                                                                             πρ. Προέδρος του Συλλόγου  

Από το 2003 που ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας, μέχρι και σήμερα, έγιναν αρκετά έργα από αυτόν, συχνά με την προσωπική εργασία των Μελών του Δ.Σ. αλλά και με την υλική βοήθεια μελών μας, τα οποία στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Κύλησαν 11 χρόνια προσφοράς και δόθηκαν αρκετές αφορμές για συναντήσεις και ανταμώματα στις διάφορες εκδηλώσεις του σωματείου μας ( απόκριες-κοπή πίτας, Αη Δημητριού, Ζωναταί-  ϊκο αντάμωμα τον Αύγουστο κ.ά. ). Με την έκδοση των Ημερολογίων μας κρατάμε – όλο τον χρόνο – στην επικαιρότητα το χωριό μας και με το βιβλίο που εκδώσαμε το 2010 για τα 200 χρόνια παρουσίας του τόπου μας, κάναμε την Ζώνη γνωστή σε περισσότερο κόσμο. Με την ιστοσελίδα μας zounati.wordpress.com προσεγγίσαμε πολύ ευρύτερο κοινό. Με όλα αυτά αναδείξαμε την ΖΩΝΗ, τις ομορφιές της και τους ανθρώπους της και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλό του χωριού μας και όλων των Ζωναταίων.                                         Γιατί Η ΖΩΝΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ.

very thin black line

ΣΗΜΑ3γ

Advertisements

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s